Peter Tas, muziekliefhebber

1 augustus 2011

Serge Verheugen - portret Peter Tas

Olie op doek, 70 x 160 cm, 2008

portret van gepensioneerd professor, schrijver en klassieke muziek liefhebberPeter Tas.

Tags: , , , , , , , , ,

Responses (3)

 1. Peter Tas says:

  Waarom eigenwijs?

  • serge says:

   In portretten probeer ik niet alleen de gelaatstrekken, maar ook het karakter enigszins te vangen.
   Laten we er niet omheen draaien, je bent behoorlijk eigenwijs. Een eigenschap die ik gelukkig ook in ruime mate bezit en die mensen in staat stelt hun eigen ding te doen en, liefst gekoppeld aan intellect en creativiteit, kan leiden tot grote persoonlijke groei. Dat zag ik bij jou, en de manier waarop je bijna het schilderij uitglijdt, nonchalant onderuit, niet opgedoft voor het portret dat de eeuwen gaat trotseren, was mijn poging die productieve karaktertrek weer te geven. En aangezien niet iedereen Peter Tas kent, maar mensen wellicht wel herkennen dat er sprake is van een anders dan gemiddelde geportretteerde vond ik het wel mooi om dat ook te benoemen. Dus als iemand nu het web afsurft op de zoekterm ‘eigenwijs’, kunnen ze bij Peter Tas uitkomen. Is dat uit den boze, acceptabel of gewenst?

 2. Annette Reyes says:

  Waar een mail-crash al niet goed voor is! Zoekend naar aanknopingspunten om jouw mailadres terug te vinden Peter, stuitte ik op de term: Eigenwijs. En ja, ik vond jou wel, in een práchtige weergave, maar daarmee ben ik nog wel je adres kwijt…

Leave a Reply