Liefdes Integratie

29 juli 2011

Serge Verheugen - the Love Integrator

Serge Verheugen – Liefdes Integratie (detail)

Zitobject en vloerkleed, leren bekleding, 3 x 3 meter. 2004

Een bank is bijna altijd recht. Je zit erop naast elkaar. Zeker met meer mensen wordt het moeilijk elkaar aan te kijken zonder steeds te moeten draaien.

The Love Integrator is een grote meermanspoef die integratie en interactie bevordert. Op de hartvormige poef kunnen mensen op een interactieve manier naast, tegenover, tussen,voor en achter elkaar zitten. Tegelijk geeft de hart-vorm natuurlijk een extra ‘love’ lading.

De binnenkant van het hart is bekleed met wit leer. Hierin is met een laser een filosofische ‘pickup line’ in de bekleding gebrand. Er staat:

 ‘zou het niet geweldig zijn als wij elkaar kenden?

 De zin is vertaald in bijna dertig talen. Het maakt nu niet meer uit naast wie je zit, waar ze vandaan komen, wat voor nationaliteit of taal. Je kijkt op de bank en je hebt altijd een openingszin waarmee je met een vreemde kan kennis maken, het ijs breken, belangstelling in de medemens tonen, een gesprek starten en het begin van een onderlinge band maken.

Als een stroper ga ik soms door de stad, scherp mes op zak, en vil de huid van leren banken bij de vuilnis. Door lang gebruik in Nederlandse huiskamers, gedrenkt in vele jaren lief en leed, heeft het materiaal als het ware een emotionele lading gekregen.

 The Love Integrator is bekleed met dit leer.

 Het midden van het kleed onder de poef is gemaakt van rood leer. Hierdoor ontstaat de kern van de poef een rood hart.

Tags: , , , , , ,

Responses (2)

  1. Ana says:

    Love Integrator is exactly what this world needs. I look at it and I feel home. I simply felt in love with it. Keep bringing your art to this world.
    Have a nice life,
    Ana

  2. heleen says:

    this love integrator has seated many of our friends. now i have moved to a smaller place, it searches a new home. if you know where that might be, please contact me. groet! heleen

Leave a Reply